“UŽIČKI SUPERMEN” STIGAO U RUSIJU Na put je krenuo pešice 15. februara, a čim je kročio u Moskvu ZATRAŽIO JE NOVI IZAZOV

Milovan Milutinović (72) koji je iz rodnog Užica 15. februara pešice krenuo u Moskvu, u misiji koju je nazvao "Putinu u pohode", stigao je živ i zdrav u prestonicu Rusije, doduše mnogo ranije nego što je planirao.

Milovan Milutinović (72) koji je iz rodnog Užica 15. februara pešice krenuo u Moskvu, u misiji koju je nazvao “Putinu u pohode”, stigao je živ i zdrav u prestonicu Rusije, doduše mnogo ranije nego što je planirao.

Snagator znan pod nadimkom Užički Supermen odseo je kod jednog prijatelja u Moskvi gde željno čeka informaciju da li će mu ruske vlasti dozvoliti ono zbog čega se i odvažio na dalek put. A Milovanove želje su da 9. maja na Crvenom trgu trči natovaren sa sto kilograma tereta i da lično upozna Vladimira Putina kome je iz Užica na dar poneo čuturu sa rakijom.

– Dosta sam oslabio u proteklih mesec i po dana, pa sada vraćam snagu. Čekam odgovor naše ambasade u Moskvi da li će mi dozvoliti da pokažem koliko čovek u osmoj deceniji života može biti zdrav i izdržljiv. Spreman sam da sto metara pretrčim sa 100 kilograma cementa u rukama i gatantujem da bih to uradio za manje od 40 sekundi – kazao je za “Blic” Užički Supermen.

Uoči polaska na put Milovan je na Trgu partizana u Užicu pretrčao 100 metara sa 100 kilograma cementa, a zatim duplo kraću deonicu sa duplo težim teretom. Pre nego što je, ogrnut srpskom trobojkom i sa vojničkom šapkom na glavi, krenuo za Moskvu objasnio je da će njegov put dug 2.460 kilometara trajati 65-70 dana. Ispostavilo se da je stigao mnogo ranije, kao i da ga celog nije prevalio na nogama.

– Kroz Srbiju sam pešačio devet dana, kroz Mađarsku 11, Slovačku pet, Poljsku 12. Na beloruskoj granici mi zbog korona virusa nisu dozvolili da u tu zemlju uđem pešice. Belorusiju sam prešao u kamionu koji je vozio jedan moj zemljak, zahvaljujući vozačkoj dozvoli za C kategoriju, kao drugi vozač. Iz Belorusije sam bez problema prešao u Rusiju i onda nastavio pešačenje do Moskve – prenosi Supermen.

izvor: https://www.blic.rs/vesti/drustvo/uzicki-supermen-stigao-u-rusiju-na-put-je-krenuo-pesice-15-februara-a-cim-je-krocio-u/795egrg